Psycholoog en coach verslaving
Utrecht Nijmegen
Individuele therapie
De hulp die ik als psycholoog bied, is gericht op verslaving of een dreigende verslaving en de onderliggende problematiek wat speelt. In de gesprekken die ik als psycholoog met u voer kunnen we het probleem grondig verkennen en ons richten op het indammen van een verslaving of een dreigende verslaving, zodat uw leven er uiteindelijk weer uit ziet zoals ú dat graag wilt. We kijken ook naar de oorzaken en stuwende factoren uit het verleden en in het heden die het uitlokken dat u tot verslavingsgedrag komt.  Wilt u meer weten over de
soorten verslaving die aangepakt kunnen worden? Klik dan hier.
Andere problemen kunnen ook een rol spelen, zoals depressie/angst, spanningen, problemen met eigenwaarde of zelfbeeld, jeugd-, relatietrauma en complex trauma, relatieproblemen of problemen op het werk. Ik kan samen met u kijken naar wat er aan de hand is en een plan van aanpak opstellen.  De therapie omvat interventies die hun effectiviteit en doeltreffendheid hebben bewezen. Als Gz-psycholoog ben ik opgeleid en ruim ervaren om de behandelinterventies op u aan te laten sluiten en die met zorg toe te passen. Ik beschik over professionele ervaring met onder andere de volgende therapievormen:
- Maatwerk Cognitieve Gedragstherapie
- EMDR traumabehandeling
- Schemafocus therapie
- Oplossingsgerichte therapie
- Mindfullness

Relatietherapie
Relatietherapie kan helpen om op een helpende manier de realiteit in te zien wat er daadwerkelijk aan de hand is als u vastloopt samen met uw partner. En, in te zien dat aan de problemen toch gewerkt kunnen worden. Ik neem als relatietherapeut daarin een directieve rol naar beide partners. U kunt concrete inzichten opdoen in de communicatie- en gedragspatronen die tussen u en uw partner terugkerend plaatsvinden en die schadelijk zijn voor uw relatie en uw eigen welbevinden. Ik zal hierin verdieping geven door de onderliggende emoties en behoeften van u en uw partner centraal te stellen. Ik kan u en uw partner met concrete handreikingen aansturen tot de gewenste verandering in die patronen zodat de verbinding met elkaar tot stand komt. En er weer meer kwaliteit in de relatie komt. De werkwijze in de relatietherapie die ik toepas hebben een kader vanuit de Emotionally Focused Therapy (EFT) waarin ik gevorderd getraind ben. Ik ben tevens lid van de Vereniging EFT Nederland als aanvullend getrainde EFT registertherapeut.

Individuele coaching
Vanuit R-Dynamics Consult bied ik coaching. Coaching richt zich tot mensen die aan zichzelf willen werken op het gebied van zingeving, zelfontplooiing of op een specifieker gebied, zoals werk en relaties. Wellicht zijn er bepaalde moeiijkheden die u ervaart op uw werk, of het kan zijn dat u in uw huidig dagelijks leven behoefte heeft om wat persoonlijke thema's helder op orde te stellen zodat u weer een gezonde koers kunt varen. Ik kan met u kijken hoe u stappen kunt ondernemen zodat u zich kunt bewegen naar de persoon zoals u het graag zou willen zien. Soms is het nodig om zaken uit het verleden aan te tikken om tot inzichten of begrip te komen, maar de focus blijft in het hier-en-nu. Als coach kan ik u met inzichten en concrete handvatten op weg helpen.

Wilt u gebruik maken van mijn diensten als psycholoog of coach in de vorm van therapie of coaching? Aarzel niet als u op zoek bent naar hulp of als u vragen heeft. Neem gerust en vrijblijvend even contact op. U kunt verder nog meer lezen over mijn werkwijze.

Download hier de folder voor cliënten.

 • Doeltreffende aanpak

  Doeltreffende aanpak

  Snel direct contact | Helder plan van aanpak | Succesvolle resultaten

  Lees meer
 • Over mij

  Over mij

  Ik help u op weg om verslaving geen kans meer te geven.
  Daar kunt u op rekenen.

  Lees meer
 • Privacy en discretie

  Privacy en discretie

  Borging van privacy en discretie staan hoog in het vaandel. Zo kunnen we veilig het probleem effectief aanpakken.

  Lees meer
 • Mandy, 34 jaar, marketing adviseur, Rotterdam

  "Door zijn brede expertise heeft Johan op een holistische wijze mijn probleem kunnen aanpakken."

 • Theo, 65 jaar, gepensioneerd, Renkum

  "Johan Palé heeft me geholpen vorm en inhoud te geven aan m’n speurtocht naar de diepere oorzaken en de verwerking ervan."

 • Marc, 39 jaar, manager ICT, Utrecht

  "Johan doet wat nodig is om tot resultaten te komen. Na 15 jaar ben ik van mijn verslaving af: ik durf daar trots op te zijn."

 • Miranda, 43 jaar, notarieel medewerker, Nijmegen

  "Ik durf veel meer (en steeds meer) mezelf te zijn en weer het leven te leven, in plaats van te overleven. Bedankt, Johan!"

 • Peter, 26 jaar, jongerenwerker, Utrecht

  "De directheid, het oprechte luisteren en mij in mijn proces laten heb ik als helpend ervaren."

 • Michael, 31 jaar, financieel adviseur, Utrecht

  "Johan gaf mij het gevoel van begrip en erkenning voor mijn problemen waar ik naar opzoek was."

 • Antonie, 26 jaar, Phd Economie, Utrecht

  "Johan stelde me op mijn gemak met zijn rustige en vriendelijke uitstraling."

 • Inge, 41 jaar, ZZP'er, Vleuten

  "Johan Palé liet me in mijn waarde en bleef steunen, ook als het tegenzat."

 • Jan, 53 jaar, bank adviseur, Utrecht

  "Johan zegt wat gezegd moet worden. Maar dankzij hem weet ik weer wat belangrijk is in het leven."

 • Bernhard, 47 jaar, accountant, Nijmegen

  "Johan Palé heeft deskundig en respectvol geholpen. Ik kan nu weer van mijn gezin genieten..."

 • Judith, 35 jaar, grafisch ontwerpster, Arnhem

  "Hij staat open voor feedback en zijn humor bracht de nodige ontspanning waardoor ik me op mijn gemak kon voelen."

 • Frits, 27 jaar, jurist, Nijmegen

  "Over het gokken maakte ik me zorgen. Ik kon soms niet stoppen. Johan vroeg goed door en kreeg mij scherp in beeld."

 • Bram, 39 jaar, arts, Nijmegen

  "Mijn gebruik heb ik lang achter moeten houden, maar Johan investeert in een goed contact en zet aan tot de juiste actie...."

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.